MERSİN / ERDEMLİ - Karayakup İlkokulu

Karayakup İlkokulu

Karayakup mah. No103 33730 Erdemli / MERSİN
Vizyon
Şimdiyi en iyi şekilde kullanan, geleceğe ışık tutan; kaliteli nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Karayakup İlkokulu/Ortaokulu olarak; bütün öğrencilerimizin, eğitim - öğretimlerini sağlamak, onların; Milli manevi değerlere bağlı; kendine, ailesine, ülkesine, tarihe ve tüm insanlığa, karşı sorumluluklarının bilincinde, kendini anlatabilen, bilgi ve becerisini en iyi şekilde kullanabilen tutarlı, kararlı, paylaşımı bilen topluma yararlı birer birey olmaları için varız.
Başarılar
2022 LGS sınav sonuçlarına göre 3 öğrencimiz Fen Lisesi, 5 öğrencimiz Proje İmam Hatip, 2 öğrencimiz Anadolu Lisesi, 2 öğrencimiz Hastane Yaşlı Bakım, 1 öğrencimiz Adalet Meslek Lisesi´ne yerleştirilmiştir. Ayrıca sınavsız olarak 2 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve 1 Anadolu Lisesine yerleştirilmiştir. 2022 Bursluluk Sınavını 6 öğrencimiz kazanmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Satranç Turnuvası, Voleybol Turnuvası ve Yarışması, Drama Gösterileri, Teknoloji Tasarım Sergisi, Tiyatro Gösterileri, Futbol Turnuvası, Şiir Dinletisi, Erdemlimizi Tanıyalım Kültür Gezisi, Çocuk Oyunları Yarışmaları, Mangala Yarışmaları, Saz Öğretimi etkinlikleri yapılmıştır.
Öğle ve akşam köy minibüsleri Çeşmeli Köy Yolundan kalkmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğrencilerimiz Taşımalı Eğitim Kapsamında Doğusandal,Şahna,Sinap ve Üzümlü´den servislerle okulumuza gelmektedir.
Köy. Çeşmeli Beldesine 15 km yukarıda bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Erdemli ilçesine 25 km. Mersine 37 km uzaklıktadır. Çeşmeli Köy Yolu ve Kargıpınarı, Tömük, Elvanlı üzeri ulaşım bağlantısı vardır.